4 Buikspieroefeningen voor thuis in 5 minuten

LIchaam en sport
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Hoewel een sterke buikspieren belangrijk is, zijn we de eerste om toe te geven dat standaard buikspieroefeningen voor thuis en sit-ups snel saai kunnen worden. Dus hebben we vier verschillende buikspieroefeningen voor thuis samengebracht, zodat je wat kunt afwisselen en het interessant kunt houden. En we beginnen bij de x-bergbeklimmer. Begin in een hoge plankpositie met gestrekte armen, polsen direct onder de schouders en waarbij je lichaam een rechte lijn vormt van je hoofd tot je hielen. Laat je buikspieren meewerken en trek de linkerknie naar de rechter elleboog. Breng nadien je linkervoet terug naar de beginpositie. Trek vervolgens je rechterknie naar de linker elleboog. Wissel zo snel mogelijk tussen beide benen.

Buikspieroefeningen voor thuis: squat thrust

Dit is een van de buikspieroefeningen voor thuis dat nooit gaat vervelen! Ga rechtop staan met de voeten op schouderbreedte uit elkaar en de armen naast je. Breng je heupen naar achter en buig je knieën om in een diepe squat te zakken met de handen op de vloer. Spring met je voeten naar achteren zodat je een hoge plank bereikt. Spring vervolgens snel met je voeten in de richting van de handen om in een diepe squat te komen en ga nadien terug naar de beginpositie. Omdat de squat thrust zo veelzijdig is, is het voor velen de favoriete buikspieroefening voor thuis. Je kunt er een push-up aan toevoegen of een sprong, en ook al heb je feitelijk geen materiaal nodig voor deze buikspieroefening voor thuis, je kunt er zelfs dumbbells aan toevoegen om het nog intensiever te maken.

Buikspieroefeningen voor thuis: squat thrust

Buikspieroefeningen voor thuis: plank march

Begin in een hoge plankpositie, met gestrekte armen, polsen direct onder de schouders, waarbij je lichaam een rechte lijn vormt van je hoofd naar je hielen. Buig de rechter elleboog naar de vloer zodat je rechteronderarm de vloer raakt. Nadien doe je hetzelfde met je linker elleboog. Vervolgens breng je je rechterarm en vervolgens de linkerarm opnieuw naar de beginpositie. Ga door met herhalen van deze buikspieroefening voor thuis en wissel telkens af met welke arm je begint.

Buikspieroefeningen voor thuis: de ruitenwisser

Ga op de mat liggen met de armen recht naar buiten zodat het lichaam een “T” vormt en strek de benen omhoog naar het plafond. Span je buikspieren op en laat je benen zo ver mogelijk naar rechts zakken zonder je schouders van de vloer te tillen. Zwenk vervolgens je benen naar links en zo ver mogelijk naar beneden zonder de schouders op te tillen. Blijf afwisselend heen en weer bewegen.

Buikspieroefeningen

Bronvermelding: https://www.runnersworld.com (pinterest)