Hoe maak je een gezonde lunch?

diversiteit aan voedingsstoffen
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Een gezonde lunch zal je honger stillen tijdens de maaltijd. Maar het moet je ook een vol gevoel geven tot laat in de namiddag wanneer je vaak in de verleiding komt om te gaan snoepen. Dus hoe bereid je een gezonde lunch die je verlangens onder controle houdt? Nou, er zijn drie essentiële componenten die je dient op te nemen:

gezonde lunch voorbereiden

Een eiwitrijke gezonde lunch

Als je je gezonde lunch opbouwt rond een eiwitbron, help je je dieet op twee verschillende manieren op koers te houden. Ten eerste duurt het langer voordat je opnieuw zult gaan eten en duurt het ook langer voordat je lichaam het voedsel heeft verteerd. Dus een eiwitrijke gezonde lunch zal langer meegaan terwijl je het eet, en het zal je ook langer een vol gevoel geven. Eiwit helpt ook bij het opbouwen en behouden van metabolisme verhogende spiermassa. Je verandert je lichaam in een effectievere calorieverbrandingsmachine wanneer je eiwitten eet.

Hongerstillende vezels als gezonde lunch

Vezelrijk voedsel is een geweldige bron van voedingsvriendelijke energie. Het eten van vezels is vergelijkbaar met het eten van eiwitten, omdat je lichaam er langer over doet om te verteren. Een vezelrijke gezonde lunch zal je helpen om je langere tijd vol te voelen. Als je voor je sandwich een caloriearm, vezelrijk brood kiest of je slakom met veel vezelrijk voedsel vult, stel je jezelf in staat om later op de dag gezondere snackkeuzes te maken. Je zult minder geneigd zijn om te genieten van suikerrijk junkfood als een hongergevoel aan je begint te knagen.

Onmisbaar bij een gezonde lunch: hydratatie

We weten dat het moeilijk is, maar sla de met cafeïne en suiker gevulde frisdranken tijdens de lunch over. Natuurlijk zijn ze niet geweldig voor je lichaam op elk uur van de dag, maar ze kunnen vooral rond het middaguur problematisch zijn. Waarom? Hoewel ze op de korte termijn een snelle boost van energie kunnen bieden, kunnen ze je later op de dag uitdrogen. De beste optie om je gezonde lunch af te werken, is door veel water te drinken. Drink je liever gearomatiseerd water? Let dan op de suikers die eraan toegevoegd kunnen zijn!

gezonde lunch - hydratatie

Bronvermelding: food.oliplife.com (pinterest), gatheringdreams.com (pinterest)