Gezonde toetjes voor zoetekauwen

Gezonde toetjes voor zoetekauwen
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Voor degenen met een serieuze zoetekauw is alleen al de gedachte om het dessert voor altijd op te geven triest genoeg om hen naar het dichtstbijzijnde chocolade of andere zoetigheden te duwen. Maar er is goed nieuws! Als je gezond eet, betekent dit niet dat je afscheid moet nemen van desserts. Je kunt je drang naar zoetigheid nog steeds tevreden stellen met gezonde toetjes en ingrediënten zoals noten, dadels, avocado, fruit, volle granen, pindakaas en zelfs kikkererwten. Probeer onze eenvoudig te maken en gezonde toetjes!

toetjes voor zoetekauwen

Avocado chocolademousse met fruit

Dit is een gezond toetje waar je helemaal gek op zult zijn. Leg je toast aan de kant en gebruik je avocado om deze romige, rijke, chocolademousse te maken. Je hebt slechts een handvol ingrediënten, een blender en een verscheidenheid aan je favoriete seizoensfruit nodig om je chocolademousse te maken. Dit is een gezond toetje dat niet te zoet is en wanneer het wordt afgewerkt met een beetje ongezoete kokos slagroom en gegarneerd met veel zomerfruit, ga je ongetwijfeld helemaal uit je dak!

Vegan chia taart met frambozen en citroen

Als je van cheesecake houdt, probeer dan deze gezonde versie gemaakt met een basis van gemalen noten, kokosmelkvulling en een topping van frambozen chia jam. Van dit gezonde toetje bestaan er twee versies: een versie met rauwe cashewnoten en een versie met veganistische roomkaas. Het verschil tussen beide gezonde toetjes is dat je voor de cashewnoten een krachtige blender nodig hebt. Beide gezonde toetjes smaken ook anders – als je gewend bent om ‘rauwe’ desserts te eten, zul je de cashew-versie geweldig vinden. Het heeft een frisse smaak die je erg lekker zult vinden. De versie met de roomkaast smaakt een beetje authentieker dan de traditionele cheesecake.

veganistische roomkaas als toetje

Gezonde toetjes van pindakaas fudge

Als je een rijker, decadent dessert nodig hebt, is deze pindakaas fudge met vier ingrediënten iets voor jou. Het recept duurt slechts 30 minuten om te maken, is rijk aan eiwitten en gezonde vetten en is gezoet met slechts een vleugje ahornsiroop. Dit gezond toetje is geïnspireerd op een familielid van de chocolade fudge en is op de een of andere manier nog eenvoudiger te maken. De basis is gemaakt van kokosnootvlokken die in kokosboter zijn vermengd. Dan komt een royale hoeveelheid romige, gezouten pindakaas en gesmolten kokosolie voor een super-romige textuur. Afwerken doe je met ahornsiroop.

Gezonde toetjes van pindakaas fudge

Bron afbeeldingen: camillestyles.com (pinterest), whereismyspoon.co (pinterest), lekkeretenmetlinda.nl (pinterest)