Starten met HIIT training? Hier is wat het is en hoe je het doet!

workout
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Als je het vet rond je buik wilt verliezen, moet je je concentreren op twee belangrijke dingen. Kies om te beginnen een gezond dieet, eet veel granen en eiwitten en gooi het suiker en verwerkt voedsel buiten! Ten tweede, als het gaat om beweging, is HIIT training een must – omdat deze training zich richt op het vet rond je buik. Een HIIT training kan een ongelooflijk effectieve manier zijn om de gewenste lichaamssamenstelling en fitnessresultaten te zien, maar je moet het wel goed doen. Het goede nieuws: we gaan je helpen hoe je calorieën en vet kunt verbranden en effectief spieren kunt opbouwen met de HIIT training.

training

Wat is HIIT training?

Intensiteit is natuurlijk de sleutel in dit soort training, wat betekent dat je echt moet werken. Een HIIT training kan gezien worden als een intensieve cardio interval training van 20 minuten, waar het ook zijn naam aan te danken heeft. Het doel van deze intensieve training is om de intensiteit van je cardio te verhogen. Om je training als echte HIIT training te kwalificeren, moet je tijdens elke set het maximale uit jezelf halen. Dat is de reden waarom de sets in een HIIT training kort zijn, meestal 20 tot 90 seconden.

Wat is HIIT training

Waarom HIIT training doen?

Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat hard werken van cruciaal belang is als het gaat om het verbeteren van het uithoudingsvermogen, het verhogen van het metabolisme, het reguleren van insulineniveaus en het verliezen van lichaamsvet. Alle HIIT oefeningen helpen vet te verbranden door calorieën te verbranden, maar intense lichaamsbeweging verbrandt meer vet en dat is een belangrijke reden waarom HIIT training zo populair is.

Sla de juiste noot!

Nu je de basis kent, kun je er voor zorgen dat je op een juiste manier HIIT training doet. De regels van HIIT zijn vrij eenvoudig: werk heel hard, rust en werk dan weer heel hard. Als je een groepsles HIIT training volgt of met een persoonlijke trainer traint, zullen je sets en rustperioden getimed worden. Maar je hebt absoluut geen chique sportschool, trainingsplan of zelfs maar enige uitrusting nodig – zoek gewoon een activiteit die je hartslag verhoogt en pas dan de HIIT training toe.

Bronvermelding: pinterest (popsugar.com, menshealth.com)