Eenvoudig je keuken sfeervol maken

keuken sfeervol maken
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Van alle kamers in het huis lijkt de keuken altijd de aandacht te trekken. Een open keuken lijkt de trend geworden voor nieuwbouw, waarbij eilanden en ontbijtkraampjes een omgeving creëren waar mensen gezellig tijd samen kunnen doorbrengen. Meestal zijn het de kleine details die de sfeer creëren. Kleine details zoals licht en audio kunnen het verschil maken tussen een goede keuken en een uitstekende keuken. Hier is een shortlist van enkele dingen die je kunt doen om je keuken sfeervol te maken.

Keuken sfeervol maken met rustgevende decoratie

Wil je dat je keuken een plek wordt waar koken, delen van maaltijden en tijd doorbrengen met elkaar goed aanvoelt? Een keuken sfeervol maken, kan ook met eenvoud. Allereerst kies je voor rechte en verfijnde lijnen, met name voor de meubels die je bij voorkeur zonder handgrepen kiest. Onthoud dat hoogwaardige en ruwe materialen zoals marmer of hout perfect zijn om een rustige en ontspannen omgeving te creëren. Wat de kleuren betreft, adviseren wij je om ze zo gewoon en natuurlijk mogelijk te kiezen. Het idee is om een eenheid van tinten weer te geven om licht en sereniteit te bevorderen. Voor het meubilair, de muren en de vloer kun je bijvoorbeeld kiezen uit wit, ivoor, lichtgrijs, taupe of linnen, maar beperk de ruimte tot 3 kleuren om je keuken sfeervol te maken.

Keuken sfeervol maken met rustgevende decoratie

Een keuken sfeervol maken door het binnenbrengen van de natuur

Mensen vergeten vaak de natuur bij een keuken sfeervol maken. Zonder een vleugje groen kan een huis een beetje geïsoleerd aanvoelen. Keukens streven vooral naar die frisse hint van wildheid. Een minimalistische glazen vaas gevuld met vers geplukte bloemen kan je keuken sfeervol maken zonder dat het een flinke hap uit jouw budget neemt. Plaats eenvoudig een Aloë Vera-plant of een pot verse peterselie of basilicum in de hoek van je aanrecht en je zult onmiddellijk de hele sfeerverandering ten goede merken.

keuken sfeervol maken door het binnenbrengen van de natuur

Meng verschillende interieurstijlen om je keuken sfeervol te maken

De kunst van mixen en matchen is niet zo moeilijk. Onthoud dat tegenstellingen elkaar vaak aantrekken. Koele tonen van industriële stijl zijn bijvoorbeeld compatibel met warme tonen van rustieke en moderne stijlen om je keuken sfeervol te maken. Probeer een industriële keukenkraan en laaghangende metalen lampen in je landelijke keuken te installeren. Als je een balkenplafond of bakstenen muur in je keuken hebt, probeer ze dan te combineren met retro geïnspireerde pastelkleuren.

Bron afbeeldingen: busy-athome.com (pinterest)