Kurkuma is goed voor je algehele gezondheid

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Kurkuma is goed voor je gezondheid en als je het nog niet gebruikt, gaan we je in dit blog vertellen waarom je er beter mee kunt starten! Het gebruik van kurkuma is absoluut gegroeid in populariteit en om een goede redenen. Het heeft zoveel gezondheidsvoordelen, helpt bij bepaalde gezondheidsproblemen en zorgt ervoor dat zoveel gerechten geweldig smaken. Maar wat maakt het zo gezond? Het wordt al lang gebruikt in China en andere Aziatische landen, en het is tijd om te leren waarom kurkuma goed voor je is.

Kurkuma als voedingsstof

Kurkuma is goed voor de behandeling van ontstekingen

Misschien is een van de bekendste voordelen van kurkuma de ontstekingsremmende eigenschappen. Allereerst, wat is ontsteking? Een ontsteking kan om een aantal redenen in het lichaam opkomen – meestal geïdentificeerd als iets dat pijnlijk, rood, heet of gezwollen is. Ontsteking kan stil zijn en niet merkbaar pijnlijk, maar de ontsteking is er nog steeds en beïnvloedt onze gezondheid. Het pigment in kurkuma is afkomstig van curcumine en curcumine is een krachtige ontstekingsremmer die zelfs vergelijkbaar is met voorgeschreven pijnstillers. Dagelijks kurkuma aan je dieet toevoegen, zal je gezondheid dus ten goede komen – want kurkuma is goed voor het vermijden of behandelen van ontstekingen.

Kurkuma is goed voor je cognitieve gezondheid

Misschien is dit wel een van de belangrijkste en meest interessante toepassingen waar kurkuma goed voor is! Aandoeningen zoals veroudering, dementie en hersenaandoeningen kunnen als ontsteking worden beschouwd. De toename van deze ontstekingsmediatoren kan schade aan de hersencellen veroorzaken of hun functie remmen, en dit kan bijdragen tot cognitieve achteruitgang, geheugenverlies en andere aandoeningen. Wat heeft dit te maken met kurkuma? Nou, Kurkuma bevat curcumine en curcumine bezit ten minste 10 bekende neuro-beschermende eigenschappen, dus het helpt onze hersenen op ten minste 10 verschillende manieren. Sommige van deze manieren zijn:

  • Ontgifting van zware metalen
  • Regeneratie van hersencellen
  • Vertragen van abnormale eiwitafzettingen in de hersenen

Kurkuma is goed voor hartziekten en het beheersen van cholesterol

Het endotheel is de verzameling van al onze bloedvaten en het is de taak van het endotheel om onze bloedvaten gezond te houden. Curcumine helpt het endotheel beter te werken, waardoor de vaten hun eigen veiligheidsmechanismen gebruiken om zichzelf gezond te houden.

Kurkuma als slaapmiddel
Kurkuma als slaapmiddel

 

Bronvermelding: pinterest( worldhealth.net, livestrong.com