Maak de badkamer winter klaar

Maak de badkamer winter klaar
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Het is weer kouder buiten, alle reden om het binnen gezellig te maken. Dat geldt niet alleen voor je woonkamer. Ook je badkamer kan een warme en relaxte plek zijn op een gure winterdag. Even helemaal niets, optimaal ontspannen en je hoofd leegmaken en goed zorgen voor je lichaam. Wat is er nu heerlijker dan in een weldadig bad helemaal tot rust komen… We geven je graag wat tips die bijdragen aan een prettig wellness-sfeer in badkamer.

Badkamer in hammamstijl

De typisch oosterse sfeer van hammams kun je ook in je eigen badkamer brengen. Sobere tinten zoals ivoor, grijs of bruintinten stralen mediterrane rust uit. Een vrijstaande badkuip past hier heel goed bij. Mag het iets levendiger, dan kun je kiezen voor de meer Marokkaanse stijl met – accenten van – kleurrijke mozaïektegeltjes. Met accessoires als decoratieve spiegels en vazen kun je de sfeer afmaken. Een oosterse lamp geeft een heel sfeervolle verlichting en ziet er ook nog eens prachtig uit!

Scandinavische stijl in je badkamer

Het ultieme ontspannen kan meteen beginnen als je je badkamer inricht in Scandinavische stijl, al dan niet met sauna. Dit laatste is natuurlijk een op en top wellness-ervaring. Sober en ruimtelijk zijn de kenmerken van de Scandinavische woonstijl en die voer je dus ook door in de badkamer. Kies voor lichte tinten voor je sanitair en kleed je badkamer aan met accessoires zoals badtextiel in pasteltinten en eventueel wat houten elementen.

Ontspannen in een oase van groen

Ook in de badkamer kunnen een aantal kamerplanten prima aarden. Wil jij relaxen in een oase van groen, dan zijn er grotere en kleinere planten geschikt voor de badkamer. Een grote Philodendron of Alocacia kun je op de grond kwijt. Diverse varens zijn ook geschikt en die kun je bijvoorbeeld ophangen. Ook de Aloë en graslelie lenen zich uitstekend voor een plekje in de badkamer, bijvoorbeeld op je badkamermeubel.

De romantische badkamer: licht en kaarsen

Met de juiste verlichting en kaarsen creëer je zelfs in elke badkamer een intieme sfeer. Lichten die je kunt dimmen, lampenkappen in een kleur of zelfs gekleurde lampen brengen je in de juiste stemming. Geurkaarsen of wierrook branden is ook een idee. Met verlichting is het wel de kunst om te zorgen dat je als het nodig is genoeg kunt zien. Dus zorg wel dat er altijd voldoende licht mogelijk is bij de toilettafel. Je moet je tenslotte nog wel fatsoenlijk kunnen opmaken!