Simpel en lekker koken

Simpel en lekker koken
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Simpel en lekker koken kan op veel manieren. Zo maakt een rijstkoker het al een stuk gemakkelijker om een goede portie rijst op tafel te zetten. Natuurlijk kun je rijst ook in de pan bereiden, maar een rijstkoker is wel een stuk gemakkelijker. Ook is sambal altijd een simpele toevoeging aan een gerecht dat het wel een stuk lekkerder kan maken. Zelfs als je even heel weinig voor je gerecht in huis hebt, kun je met sambal een smaaksensatie realiseren die je niet uit je ingrediënten alleen kunt halen. 

Sambal soorten

Sambal is natuurlijk lekker pittig. Maar er zijn een heleboel soorten sambal. Waarschijnlijk kennen de meeste mensen vooral sambal oelek. Oelek is de stamper waarmee deze sambal wordt gemaakt. Het is een pittige sambal met alleen Spaanse pepers en zout. Hij is pittig omdat hij niet wordt gebakken.

Sambal badjak is een mildere variant. Voor wie niet zo goed tegen pittig kan is dit dus een betere keuze. Behalve dat de sambal gebakken wordt en dus minder pittig is, wordt er ook ui toegevoegd aan deze sambal.

Sambal brandal is weer wel heel pittig. Behalve de basis van pepers en zout, bevat sambal brandal ook knoflook, ui en kemirinoten. Dan is er nog sambal manis. Manis betekent zoet in het Indonesisch. Je kunt je dus voorstellen dat deze sambal zachter is van smaak, er zit namelijk ook suiker bij. 

Online rijstkoker bestellen

De rijstkoker bestel je bij dezelfde webshop als de sambal. Het is wel zo gemakkelijk om dat tegelijkertijd te doen, want bestellingen vanaf € 40 worden gratis verzonden. En een rijstkoker zit al snel aan die prijs. Wie meermaals per week rijst gebruikt in gerechten doet er sowieso verstandig aan om een rijstkoker aan te schaffen. Ze zijn er voor verschillende portiegroottes, zodat je hem ook op je huishouden kan uitkiezen. Bestellingen die je voor 1 uur in de middag plaatst, worden de volgende dag al bij je thuis geleverd.