De beste trapbekleding voor je trappen in huis

house decoration
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Trappen worden heel vaak belopen in een huis. Om deze reden kan het moeilijk zijn om een trapbekleding te kiezen die design, comfort en duurzaamheid in balans houden. Wij zijn er om je te helpen de beste trapbekleding voor jouw trap te vinden. Blijf lezen voor meer informatie!

Tapijt als trapbekleding

Als je op zoek bent naar de juiste trapbekleding voor je trap, overweeg dan een duurzaam tapijt. Tapijten beschermen trappen tegen slijtage en kunnen helpen om het uitglijden en vallen te voorkomen. Mensen, huisdieren en slepende zware voorwerpen kunnen hun tol eisen op trappen en hun trapbekleding. Vanwege hun druk verkeer en frequent gebruik, is het belangrijk om tapijt te vinden van hoge kwaliteit. Een tapijt met korte vezels kan zwaar verkeer aan en gaat langer mee dan tapijt met langere vezels. Alternatieve duurzame, milieubewuste keuzes zijn sisal, zeegras, kokos en jute, hoewel jute minder slijtvast is dan de andere en geen blijvende goede optie is als trapbekleding.

tapijt als trapbekleding

Tegels als trapbekleding

Een andere duurzame optie als trapbekleding zijn keramische of tegels van natuursteen. Hoewel het een beetje kil kan zijn, bieden tegels een verbazingwekkend aantal ontwerpmogelijkheden met een groot aantal verschillende kleuren, vormen, maten en texturen om uit te kiezen. Tegels kunnen ook worden gebruikt als een accent in combinatie met andere materialen, zoals bijvoorbeeld hout, om een uniek ontwerpelement aan je trap toe te voegen.

 

Hardhout en laminaat als trapbekleding

Dankzij de prestaties en stijl is een van de meest populaire trapbekleding hardhouten vloeren. Hardhouten trappen zijn gemakkelijk te onderhouden, vangen geen vuil op zoals tapijt en voegen elegantie toe aan je huis. Engineered hardhout is een andere optie als trapbekleding die vergelijkbare voordelen biedt als massief hardhout, maar met extra weerstand tegen vocht, deuken en krassen. Een nadeel is echter dat massief en bewerkt hardhout duurder is dan andere materialen. Een andere geweldige optie om een houtlook te krijgen is laminaat, dat zeer veelzijdig, goedkoper en eenvoudiger te onderhouden is dan massief of bewerkt hardhout. Laminaatvloeren hebben een zeer sterk oppervlak en vertonen geen slijtage op dezelfde manier als tapijt of hardhout. Houd er rekening mee dat het leggen van kliklaminaat moeilijk kan zijn, afhankelijk van de afmetingen van je trap.

Bronvermelding: pinterest ( bluepillproject.com, karwei.nl)