Verf tips om te schilderen als een professional

Verf tips om te schilderen als een professional
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Er is geen betere, goedkopere manier om kamers op te frissen dan met een nieuwe verflaag. Plus, schilderen is niet erg moeilijk en vereist geen gespecialiseerde training. Iedereen kan kamers schilderen – het enige dat je nodig hebt is een beetje geduld, oefening en wat nuttig advies. Ook al is verven de eenvoudigste manier om je interieur een ander uitzicht te geven, een verfproject kan vrij snel uitdraaien op een nachtmerrie als je niet weet wat je doet. Volg onze verf tips voor fantastisch uitziende muren met behoud van je gezond verstand!

De beste verf tips omvatten een goed voorbereid oppervlak

Onze verf tips beginnen bij de voorbereiding van de muren die je gaat schilderen. Kortweg betekent dit dat je alle oneffenheden zoals gaten en scheuren wegwerkt door het oppervlak te schuren of te vullen. Uiteraardis dit het minst leuke onderdeel van schilderen, maar wel het meest belangrijke. Een verf tip om te onthouden: geen enkele verf, ongeacht hoeveel de verf kost, zal oneffenheden verbergen in een muur.

verf tips omvatten een goed voorbereid oppervlak

Je hebt minder verf tips nodig als je een primer aanbrengt

Wanden en plafonds primen is onvermijdelijk als je een onbewerkte gipsplaat of over een donkere kleur schildert. Maar het is slim om altijd een grondlaag aan te brengen als je schildert. Een primer aanbrengen, is belangrijk om drie redenen. Om te beginnen zal een primer het doorbloeden van vlekken blokkeren. Daarnaast laat een primer toe om nadien maar een enkele verflaag aan te brengen. En als laatste zal een primer voor een betere hechting van je verf zorgen, waardoor nadien het afbladeren van verf wordt vermeden. Als je een verf tip van professionele schilders wilt weten: ze mengen wat kleur in de primer. Deze verf tip zal er voor zorgen dat de uiteindelijk verflaag de voorbehandelde muur zo goed als volledig zal verbergen. Als je een primer aanbrengt, kan er nog weinig mislopen in jouw verfproject.

verf tip - bescherm je vloer en meubels!

Belangrijke verf tip die soms vergeten wordt: bescherm je vloer en meubels!

Plastic doeken bieden een goedkope manier om vloeren en meubels te beschermen tegen verfspatten, maar je kunt veel beter investeren in canvasdoeken. Canvas is heel sterk en zal dus niet gauw scheuren. Het is ook veiliger omdat je het platter kunt leggen op je vloer waardoor het risico op struikelen vermindert. Als je verf morst, zal canvas de verf beter absorberen dan een plastic zeil die bovendien glad worden wanneer ze met verf worden bespat. Canvasdoeken kan ook gemakkelijk over meubels of deuren hangen, wat een heel stuk moeilijker is met een plastic zeil. Bovendien moeten de meeste plastic doeken na gebruik worden weggegooid. Doeken van canvas gaan een leven lang mee. Andere verf tips zijn:

  • Gebruik een verlengstok in plaats van ladder
  • Gebruik een verfrooster en geen lade

Bron afbeeldingen: refreshrestyle.com (pinterest), omeguides.sfgate.com (pinterest)