Modern versus vintage interieur. Wat zou je kiezen?

binneninterieur
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Vintage werd voor het eerst gebruikt bij het verwijzen naar wijn, wat betekent dat de druiven gedurende een seizoen werden geplukt. Als we vandaag aan vintage producten denken om een vintage interieur mee te decoreren, denken we aan een periode waarin dat product is gemaakt, maar ook aan de kwaliteit ervan. Je moet dat item associëren met een specifiek tijdperk, op de een of andere manier representatief en gemakkelijk te herkennen. Tegenwoordig, als we denken aan hoe huizen vroeger werden ingericht en ontworpen en wat voor soort meubels gebruikt werden, noemen we die items vintage. Bijvoorbeeld comfortabele lederen stoelen of banken uit de jaren ’60 en ’70 zijn klassieke meubels voor een vintage interieur omdat ze die nostalgische tijden terugbrengen.

interieur

Hoe krijg je een vintage interieur dat betaalbaar is?

De perfecte manier om deze interieurstijl te krijgen, is het combineren van vintage stukken en kleuren om charme en geschiedenis te creëren. Als je iets unieks en vol gevoelens wilt proberen als interieurstijl, kun je met een vintage interieur het meeste bereiken. In tweedehandszaken of op markten kun je vaak goed bewaarde items vinden die perfect passen voor je vintage interieur, maar misschien ook dichter bij huis? Mogelijk hebben je grootouders of ouders nog items of meubels in huis of op zolder staan die je kunt opknappen. Dit zal je veel minder geld kosten dan dat je je vintage interieur vult met decoratie en meubelen uit een vintage winkel.

Wat betekent een modern interieurontwerp?

Modern wordt gebruikt bij het verwijzen naar een innovatief design en creativiteit voor meubels, waarbij nieuwe materialen en methoden worden gecombineerd met een esthetisch aantrekkelijk eindproduct. Het betekent ook het brengen van felle kleuren, nieuwe functionaliteiten en veel nieuwe stijlen. Het belangrijkste van modern interieurontwerp is minimalisme. Er is een gezegde: “Minder is meer!” In een modern interieur ligt de aandacht op slechts een paar items, met de aandacht vooral op de details gericht. Verder heeft dit interieur schone en eenvoudige vormen, gevormd met natuurlijke materialen zoals hout, steen en leer.

Wat betekent een modern interieurontwerp

Kan je een vintage interieur mengen met een modern?

Deze derde optie is inderdaad mogelijk. Maar je moet de items uit beide stijlen zorgvuldig selecteren. Het mengen van een modern en vintage interieur is het moeilijkst omdat alles perfect bij elkaar moet passen. Maar met geduld en het juiste gevoel bij het uitkiezen van decoratie en meubelen kan jouw modern vintage interieur subliem worden!

Bronvermelding: pinterest ( dumobil.be, interiortwin.com)