De voordelen van een traplift

Voordelen van een traplift
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Onderzoek heeft uitgewezen dat een kwart van de senioren problemen of moeite heeft met traplopen. Als u een van die senioren bent en u woont niet gelijkvloers, kan dat zorgen voor lastige situaties. U denkt misschien al na over verhuizen naar een woning zonder verdieping … Maar dat is echt niet de enige oplossing! Met een traplift op maat kunt u ook met een trap in uw woning nog prima uit de voeten en gewoon blijven zitten waar u zit: in uw eigen vertrouwde huis. En maakt u zich geen zorgen: ook anderen kunnen de trap gewoon blijven gebruiken.

Het grootste voordeel van een traplift in uw woning is dat u zelfstandig de trap op en af kunt blijven gaan. U blijft hierdoor zelfredzaam raakt minder vermoeid. En het geeft u – en ook uw naasten – een rustig gevoel dat u veilig van boven naar beneden kunt komen. Verhuizen naar een gelijkvloerse woning is dankzij trapliften niet nodig. Voor elk type trap is een oplossing op maat te vinden, dus ook voor uw trap. Als u een traplift professioneel laat installeren is deze absoluut veilig.

Prijs van een traplift

Is een traplift niet duur?

Een goede traplift is natuurlijk best een investering, daar kunnen we eerlijk over zijn. Maar wel een investering in een stukje veiligheid en gemak. Er zijn diverse mogelijkheden waardoor de aanschaf toch makkelijker mogelijk wordt of een stuk voordeliger kan uitpakken. U kunt hierbij denken aan een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning). Ook een mogelijkheid is om te kiezen voor een tweedehands traplift. Tot slot kunt u ook de optie overwegen om een traplift te financieren, als u het geld ervoor niet voorhanden hebt. Begin in elk geval eerst eens met de prijzen van trapliften te vergelijken. U kunt zich dan oriënteren op het aanbod en meteen kijken welke traplift en mogelijkheid bij uw situatie en uw budget past.

De stroom valt uit en dan zit ik …

Een veelgehoorde opmerking en een gedachte die mensen die een traplift overwegen wat op het verkeerde been kan zetten. Wat veel mensen niet weten is dat een traplift ook bij stroomuitval gewoon blijft werken. Back-up batterijen zorgen dat er altijd stroom voorradig is, ook als er een storing op het netwerk is. U hoeft dus niet bang te zijn dat u halverwege de trap blijft steken of helemaal niet meer naar boven of naar beneden kunt.