Wat te doen in Amsterdam?

Wat te doen in Amsterdam
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Vraag je je af wat je kunt doen in Amsterdam? Nou, Amsterdam is een van de meest liberale en vooruitstrevende steden ter wereld en biedt een verscheidenheid aan fascinerende ervaringen voor elke soort reiziger of dagtoerist. Liefhebbers van geschiedenis kunnen de musea en historische gebouwen van wereldklasse waarderen, terwijl kunstliefhebbers de grootste van Gogh-collectie ter wereld binnen handbereik hebben en diegenen die op zoek zijn naar een feest hebben het beste nachtleven ter wereld voor de deur. De stad is ook de thuisbasis van fenomenale landschappen, spannende festivals en de beste eet- en drinkgelegenheden. Er zijn verschillende onvergetelijke dingen te doen in Amsterdam. Blijf lezen om erachter te komen wat ze zijn!

Een sublieme ervaring om te doen in Amsterdam: de drijvende bloemenmarkt!

Omdat de tulp een klassiek onderdeel van de Nederlandse cultuur is, reizen heel wat mensen puur naar Nederland om de bloemenzee te zien. Er zijn veel plaatsen in het hele land om getuige te zijn van de schoonheid van tulpen en andere bloemen, maar in Amsterdam wil je naar de Bloemenmarkt. Dit is de enige drijvende bloemenmarkt ter wereld. Hier kun je je eigen tulpen en bollen kopen, maar zelfs als je niets koopt, is een wandeling over de markt een onvergetelijke ervaring.

Amsterdam - de drijvende bloemenmarkt

Zet een bruin café op jouw to-do lijst!

Als je in Amsterdam bent, moet je een bruin café bezocht hebben. Deze Nederlandse pubs zijn zeer traditioneel en worden vaak goed verborgen in de zijstraten en in gebouwen van Amsterdam die twee of driehonderd jaar oud zijn. Het is moeilijk om de rookvlekken op de muren van deze pubs niet op te merken, wat veel zegt over de cultuur en hoe ze hun naam hebben verdiend. Veel klanten vinden het interieur gezellig en intiem, perfect om een gezellige middag door te brengen met vrienden. Ze zijn ook ideaal voor het proeven van een aantal authentieke Nederlandse gerechten.

bruin café Amsterdam

Huur een fiets!

Je kunt niet naar Amsterdam gaan zonder niet minstens één keer op een fiets springen. Wereldwijd beroemd om zijn fietscultuur, is de stad de thuisbasis van niet minder dan 800.000 fietsen. Door de hele stad zie je speciale fietspaden in rode bakstenen en als je je leven op prijs stelt, ga je als voetganger niet stappen op deze paden. Met de fiets kun je heel wat in de stad gaan bezichtigen, maar ook een ontspannen fietstocht in de natuur is leuk om te doen in Amsterdam.

Bron afbeeldingen: tripadvisor.com (pinterest), amsterdamhangout.com (pinterest)