Wat zijn de kosten voor een nieuwe toilet?

wat zijn de kosten voor een nieuw toilet
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Toe aan een nieuw toilet? Dan heb je genoeg keuzes te maken. En wat gaat je nieuwe toilet kosten? Dat hangt er helemaal van af. Wil je er een luxe plek van maken of moet het kleinste kamertje een functionele ruimte zijn. Je ding doen en weer door … Je kunt het zo duur maken als je wilt. We lopen even een aantal zaken met je door die een rol spelen bij het kiezen van je toilet. Wat wordt het bij jou: ga je voor luxe pracht en praal of voor een basic budgettoilet? Een en ander hangt ook sterk af van de afmeting van de ruimte natuurlijk!

Hoofdkosten: de toiletpot

Het voornaamste in je toilet is natuurlijk de zitplaats: de toiletpot. Die zijn er staand en hangend als inbouwtoilet. Waarbij de laatste vooral veel gekozen wordt in verband met het gemakkelijk schoonhouden van de ruimte eromheen. De prijzen verschillen, je hebt een basismodel voor ruim vijfenzestig euro. Maar er zijn ook heel luxe toiletpotten die tussen de vijf en zeshonderd euro kosten. Dan heb je echt wel een heel exclusieve uitvoering: zonder randen, nano gecoat, met diepspoeling en volledig van keramiek. Je kunt ook complete toiletsets van Douche Concurrent kopen. Dan heb je alles om een toilet aan te sluiten in een combikoop die vaak voordelig(er) uitpakt.

Tegels te kust en te keur

Met tegels kun je veel kanten op. Wandtegels en vloertegels voor in het toilet kun je mooi op elkaar afstemmen of juist laten contrasteren. Een decorrand geeft vooral in kleinere ruimtes een mooi subtiel effect als je voor de rest effen tegels kiest. Tegels kunnen een grote kostenpost zijn.

Fonteintje in de wc-ruimte

In een toiletruimte hoort een fonteintje: een wasbakje plus een kraan. Ook hierin kun je keuzes maken die meer of minder op je budget drukken. Je hebt op een toilet vaak alleen een koudwaterkraan nodig, dus dat scheelt weer wel. Voor de wasbakjes kom je in de kleinere ruimtes vaak uit in de kleinere hoekmodellen. In grotere toiletruimtes kun ook een toiletmeubel met waskom plaatsen.

Verwarming in de toiletruimte

Het is niet altijd en overal nodig of gewenst, maar verwarming kan ook een aandachtspunt zijn voor je toilet. Het hoeft niet veel te kosten. Je kunt hierin een standaard (mini)radiator  plaatsen of kijk eens naar een luxe designradiator bij doucheconcurrent.nl. Het laat zich raden dat je voor de tweede optie doorgaans wel wat meer kwijt bent.

Maak het af met accessoires die niet veel kosten

Ook voor accessoires geldt: voor elk wat wils; en ook in elke prijsklasse is er genoeg te kiezen. Een toiletbril, verlichting en een mooie spiegel maken je toilet af.